Ay Isigi Kirmizi Turuncu Yesil Mavi Mor Gri Siyah
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
anasayfa yardim giris kayit
  Dagistanlilar Forumu > Dağıstan > Dağıstan Genel > Dağıstan'ı Tanıyalım
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Dağıstan'ı Tanıyalım  (Okunma Sayısı 1792 defa)
16 Aralık 2007, 10:24:37
Üye Bilgileri
Surhay
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 :»

Dağıstanla ilgili kitap aradım dün gün boyu.İlaç için bir tane adam gibi bir yayına rastlamadım.Hala Alevi kardeşlerimiz(i rencide etmek gibi olmasın ama) gibi Cenk hikayeleri yazıp okumakla meşgul olduğumuz böylece ortaya çıktı.Sonra düşündümkü bizler neler yapıyoruz?İşte biz şöyleydik böyleydik şöyle savaşırız böyle ederiz.Geçmişle ve atalarla övünüp dururuz.Gel gelde bugün kendinden bahset.Ne yaptın ne yapıyosun?Geçmişi öğren, ders al, geleceğe aktar.Ama onu zayıflaklarına yama bilme.Çocuklarına aktaracağın şeyleri bir çıkart bakalım ortaya.Lisanın kültürün geleneklerin nerede?Avarca sözlük dışında başka lisanlarımızda sözlük, gramer, dilbilim, alfabe çalışmalarımız varmı?Hiç yapımıyorsak 10'ar sayfalık çocuklarımız için renkli resimli minik konuşma klavuzları hazırlasak.Kendime bakıyorum.İş yok bende diyorum.Bir hayat gailesi albış başını gidiyor.Yersizlik zamansızlık çok zor.Ancak emekli olmayı bekleyeceğiz birşeyler yapabilmek için.Fena halde tüm bunlara içerliyorum.
16 Aralık 2007, 18:36:21
Üye Bilgileri
bejdal
Global Moderator
datssi
*

kuzgunlar sürüyle, kartallar yalnız uçar

WWW Online
« Yanıtla #16 :»

Dediğiniz gibi hayat şartları zor ve iç düny6amıza ilşkin şeyleri kimi zaman askıya almamızı sağlıyor dediğiniz türden fikirler mevcuttur ancak uygun zaman ve imkanla yeşerir elbette. önemli olan tasarımcıya, fikir sahibine yardımcı olmak yüreklendirmek.

Бишу к1удияб бечелъи кинаб гу миляталъул, буго дазул мац1 гуна маданияат.

16 Aralık 2007, 20:31:25
Üye Bilgileri
Seyma
datssi

« Yanıtla #17 :»

Bu düşünceniz çok güzel inşaallah gerçekleşir yeni nesil de bu imkanlara duyarsız kalmaz...
En önemlisi dil öğrenme ...

26 Aralık 2007, 00:49:27
Üye Bilgileri
takoo
datssi

WWW Offline
« Yanıtla #18 :»

Dağıstanla ilgili kitap aradım dün gün boyu.İlaç için bir tane adam gibi bir yayına rastlamadım.Hala Alevi kardeşlerimiz(i rencide etmek gibi olmasın ama) gibi Cenk hikayeleri yazıp okumakla meşgul olduğumuz böylece ortaya çıktı.Sonra düşündümkü bizler neler yapıyoruz?İşte biz şöyleydik böyleydik şöyle savaşırız böyle ederiz.Geçmişle ve atalarla övünüp dururuz.Gel gelde bugün kendinden bahset.Ne yaptın ne yapıyosun?Geçmişi öğren, ders al, geleceğe aktar.Ama onu zayıflaklarına yama bilme.Çocuklarına aktaracağın şeyleri bir çıkart bakalım ortaya.Lisanın kültürün geleneklerin nerede?Avarca sözlük dışında başka lisanlarımızda sözlük, gramer, dilbilim, alfabe çalışmalarımız varmı?Hiç yapımıyorsak 10'ar sayfalık çocuklarımız için renkli resimli minik konuşma klavuzları hazırlasak.Kendime bakıyorum.İş yok bende diyorum.Bir hayat gailesi albış başını gidiyor.Yersizlik zamansızlık çok zor.Ancak emekli olmayı bekleyeceğiz birşeyler yapabilmek için.Fena halde tüm bunlara içerliyorum.
kitap aradığını yazıyosun ama bulamamışsın öylemi bence yanılıyosun eğer bütçene göre kitap bulamadıysan tamam onu anlarım ama kafkasya ile alakalı kitap aradıysan çok var istadiğin bir tür varsa şurayı inceleyebilirsin  belki kafana uyan vardır kolay gelsin http://lezgiyar.blogcu.com/ dağıstan ve kafkasya hakkında yazılan tüm kitaplar mevcut burda

WWW.KİRNELİLER.NET,WWW.KİRNELİLER.NET.WWWKİRNELİLER.NET.WWW.KİRNELİLER.NET,WWW.KİRNELİLER.NET
26 Aralık 2007, 19:04:49
Üye Bilgileri
rkrş
yeni üye
*

delikızım

« Yanıtla #19 :»

herkese selamlar
26 Aralık 2007, 19:07:38
Üye Bilgileri
rkrş
yeni üye
*

delikızım

« Yanıtla #20 :»

ya sizin bu kafkas oyunlarına bayılıyorum.bende de yörüğüm ama sizizn kültürünüz eskiden beri beni etkilemiştir ki halada öle.

03 Mayıs 2008, 16:09:21
Üye Bilgileri
ilhan
yeni üye
*

« Yanıtla #21 :»

dagıstanı tanımak ve bu günkü gelişmeleri öğrenmek istiyorum
15 Haziran 2008, 18:05:15
Üye Bilgileri
camav
datssi

« Yanıtla #22 :»

Dağıstan'a gitmeden, anayurdu görmeden hiçbir şeyden haberdar olamayız. Oradaki kardeşlerimizle haberleşmek, kültür alışverişini artırmak, ticarette bulunmak, seyahatler gerçekleştirmek gerekiyor. Fakat bunun içinde ilişkilerin normalleşmesi gerekiyor.
Politik sığlıkları bir tarafa koyup, önce Dağıstan kültürü, dilleri, halkı ve ekonomisi için neler yapılabilir? Ona bakmalı. Yoksa yitik kuşaklar, kayıp bir tarih yazmaktan başka elimizden ne gelecek. Ha bir de kuru hayaller. Biz gözlerimizi kapadığımızda o da gider. Biter gider.
Hiç anlamıyoruz Şamil'i. İmam doğru şeyi, doğru yerde, doğru kişilerle, doğru zamanda dedi. Ne yer, ne kişiler, ne zaman doğru değil. Hepsi aynı zamanda olmalıydı.
Son 20 yılımız ne yazıkki kayıp 20 yıl. Dağıstan'ı kendine getirmek için, kapıyı ya da pencereyi, nafile zorluyoruz. Bence bacadan girmeli.
Bilmem anlatabiliyormuyum?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh?Huh???
05 Ağustos 2010, 15:18:59
Üye Bilgileri
camav
datssi

« Yanıtla #23 :»

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.pcgn.org.uk/Dagestan-Land%2520of%2520Mountains-2004.pdf&ei=B5taTOJSjNo4sL3Azw8&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=20&ved=0CIMBEO4BMBM&prev=/search%3Fq%3Ddido%2Bdagestan%26num%3D100%26hl%3Dtr%26newwindow%3D1%26rlz%3D1R2ADRA_trTR361%26prmd%3Db

DAĞISTAN CUMHURİYETİ> ÇEVİRİ
21 Aralık 2010, 11:10:51
Üye Bilgileri
camav
datssi

« Yanıtla #24 :»

http://russia.rin.ru/guides_e/4494.html
DAĞISTAN
05 Aralık 2011, 19:47:43
Üye Bilgileri
Dagli
datssi

« Yanıtla #25 :»

Dağıstan Avrupanın en tehlikeli yeri

Batılı gazeteciler hala Avrupa'ın en tehlikeli yerinin Kuzey Kafkasya olduğuna inanıyor. Aynı zamanda Dağıstan, orada ki en tehlikeli yeri olarak adlandırılıyor.
BBC News gazetecisi Dağıstan'ın başkenti ve çevresindeki mevcut durum hakkında bir rapor hazırladı ve günlük meydana gelen sabotaj eylemlerinden ve kukla polislerin bölgede işlediği zulümleri anlattı.
Gazeteci Lucy Ash: "Mahaçkale (şimdiki Şamilkale - KC) merkezinde, neredeyse her köşe başında silahlı polis vardır" diyor.
O , kuklaların çekim yapmayı yasakladığını ve eğer bir röportaj yapılacaksa da makalede gerçek isimlerinin kullanılmamasını istediklerini vurguluyor: Polisler Mücahidlerin ana hedefidir.
Gazeteci, Mücahidler hakkında sofistike bir örnek de veriyor : Geçtiğimiz günlerde Şamilkalede bir araba havaya uçuruldu ve polis olay yerine vardığında öncekinden 12 kat daha güçlü bir bomba patladı.
Bu hikaye onlara eşlik eden "Beşir" kod adlı bir güvenlik servisi ajanı tarafından gazetecilere anlatıldı.
Batılı gazeteciler, "Dağıstan'daki durumu dramatize etmiyor durum gerçekten çok gergindir haberlerinde belirttikleri Havasyurt bölgesinde Mücahidlerin güpegündüz iki polisi vurması" bu gerginliği kanıtlar niteliğindedir. Daha sonra Rus haber ajansı İnterfax, bunlardan birinin öldüğünü açıkladı.
Ve kukla polislerin açıklamalarına göre Untsukulskyilçesinin Maidansky bölgesinde "militanlara" ait olduğu iddia edilen üç kişinincesedi bulundu. "Militanların", kendilerine ait olduğu öne sürülen bomba yüklü bir aracın spontane bir şekilde infilak etmesi sonucu öldükleri belirtildi. Bu bağlamda, Dağıstan'dan haber kaynaklarına göre öldürülen kişilerin Dağıstan'da her zaman olduğu gibi daha önce Ruslar ve işbirlikçi köleler tarafından kaçırılıp sonra öldürüldüklerini söylediklerinden bahsetmeliyiz.
Bu arada İngiliz gazeteciler "militanların" alkol satan yerlere saldırmaktan hoşlandıklarını bildirdi.
Muhabir, bir olayı şöyle anlatıyor: "Kamuflajlı ve ellerinde Kalaşnikof olan iki adam dükkana girdi ve müşterilere dışarı çıkmalarını söyledi. Adamlardan biri kasiyerin yanından geçip tezgahın üzerine bir bomba koyup onu ayarladığında kasiyer bocalaması geçti. Dükkanın boşaltılması onu rahatsız etmedi, sadece yürüyerek kapının dışına çıktı. Saniyeler sonra dükkanın içi dumanlarla doldu."
Gazetecilere eşlik eden "Beşir" kod adlı FSB ajanı gazetecilere buişi dinleri alkol satışını yasaklayan "radikal islamcıların" işi olduğunu söyledi. Bir kural olarak onlar alkol satışı yapan dükkanın sahibini önceden "alkol satışı yapmaya hakkı olmadığını" söyleyerek uyarır. Eğer uyarı göz ardı edilirse, dükkan bombalanır.
Lucy Ash sözlerine: "Dağıstan halkının çoğunun Sufiolduğunu fakat gençlerin giderek İslam'ın Selefi ( Kur'an ve sünnet ile hayatlarına şekil veren) koluna doğru geçtiklerini" söyleyerek devam etti.
Gazeteci "Selefiliğin daha az mistik, daha tutucu, vahşi ve devlet kontrolünün dışında olduğunu ve İçişleri Bakanlığı'nın elbette Selefilikten hoşlanmadığını" söyledi.
Magaramkentskiy ilçesinin Soviyetskoye köyünde gazetecilere Selefilere yapılan bir zulmü anlattılar. Bir defasında yerel bir camide cuma namazı sırasında, sivil giyimli güvenlik güçleri baskın yapmış ve gençler dahil herkesi sürükleyerek sokağa çıkarmış. Onları dışarıda hali hazırda özel kuvvetler bekliyormuş ve onlar onları polis karakoluna götürmüş. Tutuklananlar karakolda dövülmüş.
Ülkeyi ziyareti sırasında İngiliz gazeteciler yerel işbirlikçi kölelerin Rizvan Kurbanov isimli liderlerinden biri ile bir araya geldi. O, "militan" ve hatta "intihar bombacısı" olan gençlerin çoğunluğunun "sosyal ağlardan" kazanıldığını söyledi.
İşbirlikçi köleler muhabirlere kukla yetkililerin "gençlerin dağlardan geri getirilmesine" çalıştığını anlattı. Komşu Çeçenya'da Dağlara çıkan gençlerin akrabalarının evlerinin Kadırovcu işbirlikçi köleler tarafından yakıldığını ancak Dağıstan'da ki durumun oldukça farklı olduğunu söyledi. "Dağıstan'da yanlış yolda olan evlatlarını terörizmden uzak tutmaları için ebeveynleri çocuklarını eğitmeye zorluyorlar" dedi, BBC News gazetecisi.
BBC News muhabirleri tıpkı Moskova'nın yapmaya çalıştığı gibi dikkati futbola çekmeye çalıştı ve bu konuyu kullanarak kamuoyuna komşu Çeçenya ve Dağıstan'da bir barış ortamı hakim sürüyormuş gibi sundu. Ancak gazetecilerin de belirttiği gibi milyarder Süleyman Kerimov (ünlü futbolcuları satın almada Kadırov ile rekabet eder) tarafından finanse edilen yerel futbol kulübü Anji'de oynayan Samuel Eto'o her ne kadar Anji'de futbol oynamaktan gurur duyduğunu söylese de oynadığı her maçtan sonra Moskova'ya uçmayı tercih eder."
Bu sonbaharda İngiliz Dailyrecord gazetesi Anji'nin dünyanın en tehlikeli futbol takımı olarak adlandırdığına dikkat çekmek isteriz.. Bunun yanı sıra İngiliz gazetesinin en tehlikeli gördüğü takımlar listesinin ikinci sırasında Kadırov'un "Terek" adlı takım bulunuyor

Kavkaz Center

Чохьол эбел г1адин эркенлъи бокьа.
Цинги г1умруги бук1ине буго гьайбатаб.
Биччанте месед. Бечелъиялъ нуж гуккич1ого
рук1ине. Сундасаго ц1ик1к1ун рокьа.
Г1азуца т1огьал рацарал нек1сиял муг1урул.
Къеркье эркенлъиялъе г1оло.
Рух1 кьун ц1уне гьеб. Гьеб гьеч1они,
Мискинал Маг1арулазе г1умроги.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Dagistanlilar Forumu
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.15.
© 2007, Simple Machines. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!