Ay Isigi Kirmizi Turuncu Yesil Mavi Mor Gri Siyah
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
anasayfa yardim giris kayit
  Dagistanlilar Forumu > Genel > Komplo Teorileri ve unutulmuş gerçekler. (Moderatör: çeziyas_serdar) > sarkozy nin amcası Aser Mallah'in
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: sarkozy nin amcası Aser Mallah'in  (Okunma Sayısı 1309 defa)
05 Aralık 2007, 23:33:47
Üye Bilgileri
avar
Ziyaretçi
« :»

Bak su ise

Türkiye karsiti tutumuyla taninan Fransa Cumhurbaskani Sarkozy'nin büyük amcasi Aser Mallah'in, Istanbul'daki Galatasaray Lisesi'nden 1900'de mezun oldugu, Selanik'e gidip Ittihat ve Terakki Cumhuriyeti'ne kaydoldugu ortaya çikti. Sarkozy ailesi, amcalariyla ilgili belge ve bilgileri almak için Türkiye'ynin Paris Büyükelçiligi'ne basvurdu.

Diploma Ornegini yolladilar...

Fransa Cumhurbaskani Sarkozy'nin annesi Andrea Mallah (81) ve yegenleri Turkiye'nin Paris Buyukelciligi'ne basvurdu. Aile, amcalari Aser Mallah'in 1900'de Mekteb-i Sultani'den (bugunku adi ile Galatasaray Lisesi) mezun oldugunu belirtip, diplomasinin bir ornegini elcilige yolladi. Mallah Ailesi, Galatasaray Lisesi'nin elinde amcalari Aser Mallah ile ilgili fotograflar olup olmadigini soruyordu.

Sinif Arkadasi bakan olmus..

Sarkozy'nin buyuk amcasinin Galatasaray mezunu oldugunu elcilik calisanlari da ilk kez duyuyorlardi. Durum Turk Disisleri'ne bildirildi. Disisleri, Galatasaray Lisesi'nden bilgi istedi. Lise, Aser Mallah'in 1900'de yuksek bir notla mezunu oldugunu, sinif arkadaslari arasinda Celal Bayar Hukumetlerinde Gumruk Bakanligi yapan Ali Rana Tarhan'in ve unlu politikaci Mehmet Enis Akaygen'in bulundugunu bildirdi.

Aile Osmanli'ya siginmis..

Ancak elde baska bilgi ve fotograf yoktu. Cunku 1907de Galatasaray Lisesi'nde yangin cikmis ve arsiv yanmisti. Iddiaya gore, Aser Mallah, Galatasaray'i bitirdikten sonra Selanik'e ailesinin yanina donmus, Ittihat ve Terakki Cemiyeti'ne kaydolmus, donemin padisahi 2. Abdulhamit'e karsi calismisti. Yahudi olan Mallah'lar 1800'de Ispanya'dan kacip Osmanli topragi Selanik'e siginmis..

4 yasinda babasiz kalmis..

Ailenin ortanca oglu Benedict de (Sarkozy'nin dedesi) agabeyi gibi 1904'te Galatasaray'a gitmek istedi. Ancak Paris'teki bir liseye kabul edilince oraya gitti. Benedict Mallah 1917'de Fransa'nin zengin ailesi Bouvier'lerin kizi Adele ile evlendi. 1926'da Andree (Sarkozy'nin annesi) dogdu. Sarkozy'nin babasi Osmanli'ya karsi savasmis bir Macar ailenin oglu. Baba Sarkozy 1959'da esini ve 3 cocugunu birakip gitti.

Ittihat ve Terakki Cemiyeti 1889'da donemin Osmanli Padisahi 2. Abdulhamid yonetimine karsi gizli bir orgut olarak Istanbul'da kuruldu. 1913'te askeri darbe ile Osmanli'da iktidari ele gecirdi. 1918'de kendisini fesheden Ittihat ve Terakki'nin onde gelen yoneticileri yurtdisina kacti

06 Aralık 2007, 14:20:44
Üye Bilgileri
Chikassanyas
üye
**

« Yanıtla #1 :»

Bak şu işe  Shocked

06 Aralık 2007, 20:50:44
Üye Bilgileri
susu
datssi

« Yanıtla #2 :»

Bırakın bu şekefsizi hem türk hemde müslüman düşmanı
  Fransız milli takımınıda 7 adet müslümanın olduğundan habersiz herhalde

25 Nisan 2008, 04:10:40
Üye Bilgileri
MysTeRy
Zamayir
Global Moderator
datssi
*

Atasını Bilmeyen, İt Peşinde Gezermiş....

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

Galatasaray lisesi varsa işin içinde herşeyi beklerim  Grin Grin Grin Grin

Bir zamanlar istanbul kuşatma altındayken fransız işgalci komutanın söyledikleri...

Fransa bayraginin maglup Türk topraklari üzerinde gururla dalgalanmasini saglayan,nam-i diger ' küçük Fransa ',Galatasaray camiasina ve ordumuz ileri gelenlerini en güzel sekilde agirlayan Galatasaray lisesi ögretmen ve görevlilerine tesekkürü bir borç bilirim.
20.3.1915 Jean-Pierre DUMOULI "Fransa Isgal Ordulari Kumandani"

bu uydurma değildir tamamen gerçektir inanmayan araştırsın

Grin Grin Grin Grin Grin Grin

KADIKÖYLÜ&ZAMAYİRLİ
15 Nisan 2009, 09:02:21
Üye Bilgileri
awar_soner
olokkançi

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

bu yorumda biraz fenerbahce sempatisi agır basmış olabilirmi  Angry galatasaray lisesi kurtuluş şavaşı sırasında bir cok talebesini cepheye yollamış bi okuldur liseye gidersen orada cephede şehit düşen talebelerin isimleri ve büstlerini görebilirsin hem konu bu diil nasıl oluyoda buralara getiriyorsunuz anlamıyorum
15 Nisan 2009, 14:40:37
Üye Bilgileri
MysTeRy
Zamayir
Global Moderator
datssi
*

Atasını Bilmeyen, İt Peşinde Gezermiş....

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

awar soner ben bu takımların tarihini iyi bilen biri olrak gs lisesi nasıl olurda talebe yollar fransızların elinde olan bir lise hemde Smiley))

KADIKÖYLÜ&ZAMAYİRLİ
15 Nisan 2009, 17:20:16
Üye Bilgileri
tenekeci
yeni üye
*

« Yanıtla #6 :»

chikassian olcek.. anne tarafım chikassi benim..
16 Kasım 2009, 04:51:55
Üye Bilgileri
kazbek
yeni üye
*

« Yanıtla #7 :»

Ben Galatasaray üniversitesinde okuyorum, siz ne hakla galatasaraylılar bu döldendir diyebilirsiniz? Galatasaray'da okuyan kimse Fransa hayranı değildir, ben orda okuyorum ve biliyorum. Bilmeyenlerin konusmaya hakkı yok. Öyle olanlar varsa bile akılsızdır, azınlıktadır. Çoğunun amacı, Fransızcayı iyi ögrenip onları iyi tanıyıp Turkiye'yi adam gibi tanıtmaktır. Bu yuzden cogu, az para alacagını veya belki de öldürülecegini bile bile hariciye memuru olmuştur. Kaldı ki, Kurtuluş Savaşında gencecik öğrencilerin gönüllü olarak gittiği doğrudur ve bahçesinde de isimleri olduğu da doğrudur. Eğer Fransız kölesi olsalardı bu bahsedilenler asla gerçekleşemezdi. Onlar akıllı ve bilinçli insanlar. Kimseye ağır ırkçı kelimeler kullanmamalısınız. Kimseye yunan veya fransız dölü diye hakaret edilemez. Bunu ben de dağıstanlı olarak söylüyorum. Bilginize.
16 Kasım 2009, 19:42:13
Üye Bilgileri
avar
avar
Admin
datssi
*

WWW Offline
« Yanıtla #8 :»

kazbek burası bir forum.
forumda yazılanlar yazan kişiyi bağlar.
hakarete varan tabirler olursa bunlar sitede görevli olan arkadaşlar tarafından silinir.
belirttiğiniz mesajda yazılanlar gözümüzden kaçmış.
bu tarzda hakaret içeren söylemler tarafımızıdanda ifade ediliş biçimi şekliyle onaylanmamaktadır.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Dagistanlilar Forumu
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.15.
© 2007, Simple Machines. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!