Ay Isigi Kirmizi Turuncu Yesil Mavi Mor Gri Siyah
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
anasayfa yardim giris kayit
  Dagistanlilar Forumu > Genel > Öneri ve Görüşleriniz (Moderatör: çeziyas_serdar) > Önerileriniz
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Önerileriniz  (Okunma Sayısı 3158 defa)
18 Eylül 2007, 21:58:23
Üye Bilgileri
avar
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 :»

bukonudaki çalışmalarını merakla bekliyoruz.
18 Eylül 2007, 22:00:05
Üye Bilgileri
MysTeRy
Zamayir
Global Moderator
datssi
*

Atasını Bilmeyen, İt Peşinde Gezermiş....

WWW Offline
« Yanıtla #31 :»

amirali kardeşim çok güzel şeyler söylüyosun sen...
 burası ne bir forumtr nebir sanalpaylas ne bir forumex ne bir forumturkiye nede bir forumneuro burası dağıstanlılar.net görsel olarak beğenmezsen ne olur biz burada akrabalarımızı yeni yeni topraklarımızı arkadaşlarımızı bulabiliyorsak o bizim için kafiii..etrafta görsel olarak bir dünya forum var  beğenmiyorsan takılmazsın kardeşim..biz böle sade bir şekilde gayet iyiyiz..hiç birimiz şikayetci değiliz..araba alırken dışındaki kaportaya değil içindeki motora bakarlar... Barkalay komekh likh

KADIKÖYLÜ&ZAMAYİRLİ
08 Aralık 2007, 19:15:38
Üye Bilgileri
hazar
Ziyaretçi
« Yanıtla #32 :»

arkadaşlar şu avarlar konusuna pek katılmıyorum ben kendi soyumu araştırdım biz kızılyardan gocmeyiz ve bize kumuk deniyor ancak soy agacını iyice araştırdıgumuzda bizim hazarların han sulalesi oldugumuz anlaşılıyor zannetmeyinki dagıstanda sadece avar var orada bi suru etnik var ve bunların genel adı dagıstanlı avar deil ama ben tum dagıstanlıları seviyorum  ismi ne olursa oolsun benim için yum daglılar degerlidir
08 Aralık 2007, 21:02:30
Üye Bilgileri
dağıstanlı
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 :»

hazar kardeşim sitede dağıstanın sadece avar olduğu konusunda herhangi bir yazı veya bir kelime yoktur.elbette dağıstan çeşitli etnik yapıya shiptir ve hepsi bir bütün olarak dağıstanlıdır.Sitemizin amacı tüm dağıstanlıları bir arada görmektir eğer öyle olmasaydı sitenin ismi dağıstanlılar.net olmazdı.Tüm dağıstanlıları seviyoruz ve aramızda görmekten mutluluk duyarız.
09 Aralık 2007, 15:14:39
Üye Bilgileri
takoo
datssi

WWW Offline
« Yanıtla #34 :»

Görüyormki yine kör dövüşü başlamış bu konudada bakın işte
sadece ismi dağıstanlılar diye busite avarların diyenimi ararsın,yok ben siteyi beğenmedim dizayni berbat diyenimi, bu tür kelimeler sadece
sürtüşme yaratır. bu kelimeleri kullanan kardeşlerime sesleniyorum. dağıstan içinde bulundurduğu halkları ve kavimleri ile bir bütündür bu halkları birbirinden ayırmayada kimsenin ne gücü yeter. nede kalemi (şeyh şamil döneminde olduğu gibi) şimdi gelelim site konusuna ben yaklaşık 7-8 yıldan beri devamlı pc kullanırım daha önce arama motorlarına dağıstan yazdığım lezgi yazdığım esnada sadece rusca yazılmış siteler çıkıyodu neden şimdi bu siteyi eleştren kardeşler ben bunu yaparım şunu yaparım diyenler bir site kurup sunmadılar? önümüze şimdi bu yapılmış ve çokda güzel bir hizmet veriliyor.yapanlardan ve burada bazı görevleri yürüten kardeşlerimin hepsinden allah binlerce kez razı olsun. bu yapılana sahip çıkmak bunu ilerletmek önemli olan yukarıda kardeşimiz soruyor ilk konuyu açarken "sitemiz hakkında görüşlerinizi yazınız "diyor arkasından yazılanlar malum kardeşim yaklaşım olarak yanlışsınız eleştri olur olmaz değil ama dozaj'ını iyi ayarlamak lazım söyleyiş tarzı çok önemlidir.
ve sorulan soru ,açılan konu ile alakasız bir çok cevap var yine bazan düşünüyorum. neden böyleyiz? kardeşlerim edinilen değerlerin kıymetlerini bilelim ve sahip çıkalım siteninde bu konumundan rahatsız olan varsa yapan kardeşlerim gibi gecesini gündüzüne katsın burayı düzeltmeye çalışsın eleştirmekle,bol keseden sallamakla,şunu yaparım bunu yaparım. demekle olmuyo bu işler yap takdir edelim. yapanları ettiğimiz gibi
biz kimin nasıl ve ne şartlarda neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. aldırmayın emek sarf eden kardeşlerim hepinizden allah razı olsun
Dağıstanda yaşayan kumuk,lezgi,avar,dargin,lak,tabasaran,agullar,rutullar,andiler,arçinler,didolar,ve sayamadığım bir çok halk bu siteden faydalanabilir bunu engelleyemez kimse bu ayrımı sakın yapmayalım. sitenin zaten geneline bakarsanız kardeşlerim her konuşulan bir dil için heryaşanılan kültür için bölümler açmışlar.
HAYDİ DAĞISTANLILAR HEP BİRLİKTE EN GÜZELE! KAVGAYA GÜRÜLTÜYE BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYE KIRMAYA DEĞİL.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2007, 15:27:02 Gönderen: takoo » Logged

WWW.KİRNELİLER.NET,WWW.KİRNELİLER.NET.WWWKİRNELİLER.NET.WWW.KİRNELİLER.NET,WWW.KİRNELİLER.NET
09 Aralık 2007, 21:06:52
Üye Bilgileri
sevil
yeni üye
*

« Yanıtla #35 :»

takoo görüşlerine katılıyorum

icicalise
10 Aralık 2007, 14:36:45
Üye Bilgileri
erma
yeni üye
*

« Yanıtla #36 :»

takaoo söylenecek her şeyi söylemiş.Dağıstan deninince hepsi içine girer.Tüm dağıstanlı arkadaşlar bu siteden faydalanabilir.Forum kurallarrı dahilinde herkes istediği görüşü açıklayabilir
01 Ocak 2008, 19:58:48
Üye Bilgileri
çeziyas_serdar
Moderator
üye
*

« Yanıtla #37 :»

açıklaya bılır amam dağıstanlı ilgili bir bilgi verse dahha hoş durur sonuçta burda bır takım konular dağıstan derneklerı ve dağıstanlı arkadaşlar arasında geçiyo o yuzden yazdığınız şeylere dıkkat edın ve tarmışmamaya dikkat edın

DAĞİSTAN*****SUNTALL***CEZİ***YALOVA**GÜNEYKÖY**KÖYÜ**K.ÇEKMECE****İSTANBUL***
02 Ocak 2008, 15:06:04
Üye Bilgileri
shule_
bahharçi

« Yanıtla #38 :»

adigeler abhazalara çerkez diyebilirler ama biz değiliz..DAĞISTANLIYIZ avarız,lezgiyiz,kumukuz,darginiz bunları ayırmamalıyız ama çerkez değilizzzz..

02 Ocak 2008, 16:16:04
Üye Bilgileri
takoo
datssi

WWW Offline
« Yanıtla #39 :»

yaşşa shule kardeşim sen! işte bunu bilecez, buna göre davranacaz, buna göre yazıcaz yazılarımızı
biz DAĞISTANLIYIZ örf,adet,gelenek,terbiye,duygu ve his konusunda diğerlerinden çok farklıyız kısacası burada bile olsa biz koacaman bir aileyiz.

WWW.KİRNELİLER.NET,WWW.KİRNELİLER.NET.WWWKİRNELİLER.NET.WWW.KİRNELİLER.NET,WWW.KİRNELİLER.NET
08 Ocak 2008, 15:13:41
Üye Bilgileri
shule_
bahharçi

« Yanıtla #40 :»

keşke herkes bunun farkına varabilse.. teşekkürler Wink

25 Mart 2008, 16:22:17
Üye Bilgileri
maarulavas
yeni üye
*

« Yanıtla #41 :»

Dağıstanlı maarulavım, bana çerkes denilmesini  istemem, çünkü çerkez değilim. Bana avar=ma'arula desinler. Tüm ma'arula kardeşlerime selam ve saygılar sunarım.

maarulavas
25 Eylül 2008, 01:18:50
Üye Bilgileri
cemalbudak
Global Moderator
datssi
*

Faydasız İlimden ALLAH`a Sığınırım (İMAM ŞAMİL)

WWW Offline
« Yanıtla #42 :»

sitemize daha fazla bilgi aktarmak için herkes kendi yaşadığı bölgeyle ilgili siteler oluştursalar buralarda biriken görüntü ve o bölgeyle ilgili bilgileri sitemize aktararak çok daha güçlü bir siteye sahip olabiliriz ben muşla ilgili küçük bir çalışma yapmaya çalışıyorum ve bu çalışmayla ilgili bilgileri muştan zafer kardeşimle paylaşarak dağıstanlılar nete aktarilacak konuları seçerek sitemize katkı sağlamış oluruz inşallah tabiki bizimkisi bir öneri site yönetiminin vereceği kararada saygılıyız sevgi ve saygılarımla

Çakal Gibi Dostum Olacağına Adam Gibi Düşmanım Olsun
25 Eylül 2008, 18:33:18
Üye Bilgileri
balday
yeni üye
*

« Yanıtla #43 :»

Merhaba. Butun dagistanlilara sesleniyorum.
Dagestanli anlami benimde herzaman zihnimi mesgul eden bir soru oldu. Biz kimiz?. Nereden geldik?. Nereye gidiyoruz?. Dunya gorusumuz yillarin ve yabanci devletlerin ve dunyada yasayan diger ileri milletlerin medeniyetleri ile bizim dagistan medeniyetini ve kulturunu mukayese etme (Analiz) firsari verdi. Kisaca soyle.
#1-Insani ve medeni taraflarimiz kotu taraflarimizdan cok fazla
#2-Cok milletli (Multi cultural) olmamiza ragmen bizim ortak duygularimiz herseyin ustunde.
#3-Nerede olursak olalim, ne zaman olursa olsun dagistan diyince icimizdeki bir ses kalkisa gecen bir jet ucaginin ses hizzini astigi andaki cikardigi ses gibi geliyor. Hizimiz gittikce artiyor ve ucmak istiyoruz. Fakat bunu nasil yapabilecegimizi hala tartisarak vakit kaybediyoruz. Simdi kisaca bizim sesimizle neler yapilabilecegimiz nasil havalanip ucabilecegimizi siralayalim.
A-En kisa zamanda genclerin ve yeni neslin egitimini on pilana almamiz ve bu konuda aydinlarimizin genclik fonu kurmalari.
B-Bizi en cok sarsan ve birbirimizden uzaklasmamiza sebep olan ekonomik problemlerimizi cozmemizi kolaylatiracak formuller uzerinde dagistanli is adamlari gurubu kurup diger dagistanlara ekonomi ve yasama seviyesini yukseltmek icin onculuk ve liderlik yapmak
C-Ortak dagistan kulturunu ve degerlerini icinde toplayip gayet acik bir uslupla ve herkesin anlayabilecegi bir lisanla bir ana arsiv hazirlamak. Bu muhakkak cok lisanli olmali ve elektronik ve baskili formda yazilmali.
D-Ortak dagistanli ve Kafkas folkloru ve muziklarini siirlerin icinda toplayan electronic data hazirlanip halka ufak bir ucretle dagitimi en kisa zamanda basarilmalidir.
Yazacaklarim ve dusuncelerim kitaplari doldurur fakat kisa kesmek zorunlugundan ilerde yine konusmak uzere hosca kalin.
BALDAY   
26 Eylül 2008, 10:59:38
Üye Bilgileri
şuayıp
datssi

« Yanıtla #44 :»

Degerli kardeşlerim burada önemli olan hep beraber bir araya gelip elele verip  omuz omuza verip birlik oluşturmamızdır.Sakın olaki kabilecili yapmayalım.Dinimizin emrine uyup Allahın emrine uyalım.Degerli büyüğümüz Şeyh Şamilin Dagıstandaki mucadeleini mucadelesini hatırlıyalım.Ayrılıktan maraz dogar,birlikten kuvvet oluşur.Camide omuz omuza halayda omuz omuza deyiminden yola çıkarak. bir olalım olalım beraber olalım.Barkalayh gomekh likh

şuayıp
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Dagistanlilar Forumu
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.15.
© 2007, Simple Machines. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!