Kuruluş amacı: Derneğin isminden de anlaşılacağı gibi, gençlerin eğitim ve kültür düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak. Köyün güzelleşmesi konusunda yapılacak çevre düzenlemelerini bir plan-proje dahilinde gerçekleşmesine katkıda bulunmak. Zengin kültür varlığımız olan Kafkas - Dağıstan Kültürünü yaşatmak gibi Sosyal faaliyetlerde bulunmak.
Derneğimiz, kuruluş amaçlarından olan “Eğitim” faslından yüksek tahsil gören öğrencilere 1998 Yılı itibarı ile Eğitime destek bursu vermektedir.
Derneğimizin amaçlarından olan Kültürel faaliyetlerimiz, Kafkas – Dağıstan Halk Dansları geçen yıllarda başlatılmış olup yine yaz aylarında devam edecektir. Bu yıl Kültür faaliyetlerimize “Avarca” dil kursunu da katmak amacındayız.
Derneğimiz, kuruluşundan günümüze kadar Köyümüz Muhtarlığı ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürerek, köyün ve halkımızın sorunlarını çözmede azami gayret sarf etmektedir.
Derneğimizin kuruluşundan buyana görev almış tüm Yönetim Kurulları sırasıyla şöyle oluşmuştur:
09.11.1978 Başkan: M.Rasih Oral. Yönetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Akın, Hasan Keskin, Rafet Yesin, Şahabettin Erhan, Ömer Avarkan, Kadir Gül.
08.09.1984 Başkan: M.Rasih Oral, Yönetim Kurulu Üyeleri: Abdullah Saraç, M.Şükrü Ergün, Mehmet Bingöl, M.Kamil Öz.
02.11.1987 Başkan: Mehmet Erkin, Yönetim: Mehmet Ertuğrul, Mehmet Bingöl, Ali Avarkan, Şerafettin Avardağ, Şerafettin Ayken.
05.11.1989 Başkan: Ender Erdem, Yönetim: Mehmet Özkan, İdris Atik, Mehmet Ertuğrul, Hüseyin Karahan.
05.07.1992 Başkan: İdris Atik, Yönetim: Murat Erhan, Şamil Haspolat, Ali Korkmaz, Adnan Baysal.
05.02.1995 Başkan: Cemalettin Ersöz, Yönetim: Bahattin Bingöl, Nuri Kırbaç, Hakkı Bağater, Osman Avarkan.
24.08.1966 Başkan: Zeki Çelik, Yönetim: Av. İrem Tünay, Neriman Öztürk, Nuri Kırbaç, Çiğdem İzvatlıoğlu.
12.07.1998 Başkan: Abdullah Sözer, Yönetim: Ali Gişan, Abdullah Saraç, Şerafettin Bingöl, Nuri Kırbaç.
27.06.1999 Başkan: Abdullah Sözer, Yönetim: Fatma Yaman, İdris Atik, Filiz Yılmaz, Cemile Menteş, Ahmet Duğraç.
27.05.2001 Başkan: Abdullah Sözer, Yönetim: Çiğdem İzvatlıoğlu, Ömer Oral, Arif Saraç, Hidayet Öztekin, Cemile Menteş.
10.06.2003 Başkan: Abdullah Sözer, Yönetim: Mehmet Erkin, Ali Gişan, Cemile Menteş, Bakiye Özbel.
26.06.2005 Başkan: Abdullah Sözer, Yönetim: Fatma Ayken, Halim Atik, Selahattin Tınaz, Ender Erdem.
07.06.2006 Başkan: Mehmet Erkin, Yönetim: Abdullah Sözer, Halime Atik, Selahattin Tınaz, Mevlüt Namlı.
01.07.2007 Başkan: Mehmet Erkin, Yönetim: Bahattin Bingöl, Ali Galip Büyükdoğan, Ender Erdem, Halime Atik.
Derneğimizin faaliyetlerini böylece çok kısa ve özet olarak sunarken, bu güzel Derneğimizi kurmaya vesile olanlara, kuranlara, gelmiş - geçmiş Yönetimlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımla. 12.02.2008
Mehmet ERKİN
Dernek Başkanı
Sahabettin Özden in kişisel sitesinden alınmıştır.
www.ahhulgoh.blogcu.com