Ay Isigi Kirmizi Turuncu Yesil Mavi Mor Gri Siyah
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
anasayfa yardim giris kayit
  Dagistanlilar Forumu > Genel > Komplo Teorileri ve unutulmuş gerçekler. (Moderatör: çeziyas_serdar) > ŞAMANİZMİN SON ÇIRPINIŞLARI CAMİ DUVARI???
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: ŞAMANİZMİN SON ÇIRPINIŞLARI CAMİ DUVARI???  (Okunma Sayısı 1380 defa)
30 Ağustos 2010, 00:47:56
Üye Bilgileri
avar_onuktav
kıdemli üye

« Yanıtla #15 :»

Cemalbudak bazı konularda esnek olmalısın hemen celallenme bende bu siteyi tanımadan önce kendimizi özmü öz türk sanıyordum çünkü yıllarca bizlere bu böyle anlatıldı.Okadar asimile edildikki kendi ana dilimi şimdileri anlamakta zorlanıyorum bu site sayesinde anladımki ben aslında türk deyil lezgiymişin beni kendine kendi özüme dündürenlere her zaman duacıyım bırakalım bunları şimdi sizler dağıstandan haberler verin ortak yanımız o....

BAkşa  söze gerek yok  siyasi söylemlerle  işimiz  olmasın  burda ..TEŞEKKÜRLER  SUSU
 Amaç DAĞISTAN değilmi  bende  dagıstanlı   olmaktan gurur duyuyorum  .
Bırakın dagıstanlı  olmayayım   DAGISTANA  sempati duyuyorum var sayın.
SAYGILARIMLA, HER ŞEYE  RAĞMEN 
 TÜM KAFKASYA  İÇİN  TAM  ÖZGÜRLÜK

21 Eylül 2010, 23:36:51
Üye Bilgileri
Dagli
datssi

« Yanıtla #16 :»

Aman bos verin er gec herkesin akli basina gelir.
Kimimiz kendini türk zanetmediki. Gecmisde kandirilmisik iste. Internet sag olsun Cheesy artik herseyi ögreniyoruz Grin

Чохьол эбел г1адин эркенлъи бокьа.
Цинги г1умруги бук1ине буго гьайбатаб.
Биччанте месед. Бечелъиялъ нуж гуккич1ого
рук1ине. Сундасаго ц1ик1к1ун рокьа.
Г1азуца т1огьал рацарал нек1сиял муг1урул.
Къеркье эркенлъиялъе г1оло.
Рух1 кьун ц1уне гьеб. Гьеб гьеч1они,
Мискинал Маг1арулазе г1умроги.
11 Haziran 2011, 12:25:49
Üye Bilgileri
kafkaslıkürşad
yeni üye
*

« Yanıtla #17 :»

Selamun Aleyküm Ben dağıstan Kökenli bir Karapapak Türküyüm yukarda bahsi geçen konuda bir kaç cümlede müsadenizle ben yazmak isterim
   Irkçı olan Turancılarla Türk İslam Sevdalısı Turancıları karıştırmamakta yarar var Türk olduklarından bile Şuphe duyduğum Hitler bozuntusu Nihal Atsızcı bu İman yoksunu tayfayı kaale Alarak Binlerce yıldır Acıları ve Mutlulukları beraber yaşamış Sürgünlere Esaretlere Beraber Göğüs germiş Müslüman Kafkas halkları arasına böyle nifak tahumları atan Irkçı Hitler kafalı şamanistler kadar Türkleri Düşman gören Kafkas halkları içersindede insanlar olmasını Üzüntüyle görmekteyim İmam ŞAMİL İman ve Cihat mücadelesinde Türk yada Çerkes,Çeçen,Avar vb.. ayrımı yapmışmıdır
12 Haziran 2011, 20:02:11
Üye Bilgileri
Avar-ortatepe-kirec
kıdemli üye

« Yanıtla #18 :»

Şu aşağıda ki sitede 2006 senesinden beri Şeyh Şamil'e hakaret eden bir mesaj yayınlanıyor , birşey ispat etmek için silmiyorlar , sizce ne ispat etmek istiyorlar ? böyle sitelerin genel çizgisi devamlı , hiç durmadan Türkler'e düşman üretmek için karapropoganda yayını yapmaktır , sanki Türkçüymüş gibi bir ağızla , sanki Türklerin hayrını düşünüyormuş gibi bir yılan sinsiliği ile devamlı düşmanlık yayını yaparlar :

http://forum.hunturk.net/turkiyede-ki-cerkezler-244-s15.html

Evet bu tuvalet taşında doğmuş mahlukatlar ne ispat etmek istiyorlar ? Anlatayım :

Maraş olaylarında Alevileri katleden güruhtan birini , Aleviler kendilerini savunurken öldürmüşler. Bu saldırganın ölüsü , otopside sünnetsiz çıkmış ! Böyle sünnetsiz ölülerin kimliği araştırılınca , K.Maraş'ta ortalığı karıştıranların Ermeni militanları olduğu anlaşılmış. Türkler'e devamlı düşman icad edenlerin soy kütüğüne bakmaya hacet yok. O olaylar Maraş katliamı diye , K.Maraşlıların üstüne yıkıldı , K.Maraş'ta olayları çıkartanları tanıyan eden yokmuş , dışarıdan gelen Ermeni militanlar o zamanın imkanları neyse onu kullanarak ortalığı karıştırmışlar. Bugün internet var , (tehcir ve mübadelenin intikamını arama şekli) daha değişti. Türk'e düşman icad edenlerin soyu buradan gelir , ve bunlar mutlaka bir müslümanın eli ile cehennemin dibine giderler.

sayın kafkaslıkürşad , benim senin önünü alabileceğimiz birşey değil bu. "Al-badiu azlam" / ilk başlatan daha zalimdir / diye bu devam edecek. Açıkça Şeyh Şamil'e düşmanlık yapanlarla konuşacak birşey yok , bu meselenin en kısa yoldan bitecek şekli adam olanlara yakışan şekilde bir yerde buluşup - iki taraftan biri hal olana kadar gereğini yapmaktır. Ben 2006'dan beri bunu teklif ediyorum ama çıktıkları yere geri kaçıyorlar , benim kadına elim kalkmaz , kendini kurtarmak için öz anasını araya sokanlara ne diyebilirim ? anneden çıktığın yere geri gir derim , ne deyim. Zaten bunlar inandıkları din gereği "soylarını muhafaza" için aile içinde halleşiyorlarmış.
12 Haziran 2011, 23:49:44
Üye Bilgileri
avar
avar
Admin
datssi
*

WWW Offline
« Yanıtla #19 :»

kafkaslıkürşad aynen katılıyorum söylediklerinize.

13 Haziran 2011, 00:06:52
Üye Bilgileri
bejdal
Global Moderator
datssi
*

Чияр ракьалда чи беццав.

WWW Offline
« Yanıtla #20 :»

Evet bende bu oyunu çözdüm. Kasıtlı yapılıyor. Üye olmak istedim  forumlarına,  ama bir netice alamadım. Yapsalardı gerekli cevabı alacaklardı.

bejdal

Бишу к1удияб бечелъи кинаб гу миляталъул, буго дазул мац1 гуна маданияат.
13 Haziran 2011, 14:30:50
Üye Bilgileri
Dagli
datssi

« Yanıtla #21 :»

Selamun Aleyküm Ben dağıstan Kökenli bir Karapapak Türküyüm yukarda bahsi geçen konuda bir kaç cümlede müsadenizle ben yazmak isterim
   Irkçı olan Turancılarla Türk İslam Sevdalısı Turancıları karıştırmamakta yarar var Türk olduklarından bile Şuphe duyduğum Hitler bozuntusu Nihal Atsızcı bu İman yoksunu tayfayı kaale Alarak Binlerce yıldır Acıları ve Mutlulukları beraber yaşamış Sürgünlere Esaretlere Beraber Göğüs germiş Müslüman Kafkas halkları arasına böyle nifak tahumları atan Irkçı Hitler kafalı şamanistler kadar Türkleri Düşman gören Kafkas halkları içersindede insanlar olmasını Üzüntüyle görmekteyim İmam ŞAMİL İman ve Cihat mücadelesinde Türk yada Çerkes,Çeçen,Avar vb.. ayrımı yapmışmıdır

Haklisiniz.

Чохьол эбел г1адин эркенлъи бокьа.
Цинги г1умруги бук1ине буго гьайбатаб.
Биччанте месед. Бечелъиялъ нуж гуккич1ого
рук1ине. Сундасаго ц1ик1к1ун рокьа.
Г1азуца т1огьал рацарал нек1сиял муг1урул.
Къеркье эркенлъиялъе г1оло.
Рух1 кьун ц1уне гьеб. Гьеб гьеч1они,
Мискинал Маг1арулазе г1умроги.
20 Haziran 2011, 15:49:06
Üye Bilgileri
cemalbudak
Global Moderator
datssi
*

Faydasız İlimden ALLAH`a Sığınırım (İMAM ŞAMİL)

WWW Offline
« Yanıtla #22 :»

Şu aşağıda ki sitede 2006 senesinden beri Şeyh Şamil'e hakaret eden bir mesaj yayınlanıyor , birşey ispat etmek için silmiyorlar , sizce ne ispat etmek istiyorlar ? böyle sitelerin genel çizgisi devamlı , hiç durmadan Türkler'e düşman üretmek için karapropoganda yayını yapmaktır , sanki Türkçüymüş gibi bir ağızla , sanki Türklerin hayrını düşünüyormuş gibi bir yılan sinsiliği ile devamlı düşmanlık yayını yaparlar :

http://forum.hunturk.net/turkiyede-ki-cerkezler-244-s15.html

Evet bu tuvalet taşında doğmuş mahlukatlar ne ispat etmek istiyorlar ? Anlatayım :

Maraş olaylarında Alevileri katleden güruhtan birini , Aleviler kendilerini savunurken öldürmüşler. Bu saldırganın ölüsü , otopside sünnetsiz çıkmış ! Böyle sünnetsiz ölülerin kimliği araştırılınca , K.Maraş'ta ortalığı karıştıranların Ermeni militanları olduğu anlaşılmış. Türkler'e devamlı düşman icad edenlerin soy kütüğüne bakmaya hacet yok. O olaylar Maraş katliamı diye , K.Maraşlıların üstüne yıkıldı , K.Maraş'ta olayları çıkartanları tanıyan eden yokmuş , dışarıdan gelen Ermeni militanlar o zamanın imkanları neyse onu kullanarak ortalığı karıştırmışlar. Bugün internet var , (tehcir ve mübadelenin intikamını arama şekli) daha değişti. Türk'e düşman icad edenlerin soyu buradan gelir , ve bunlar mutlaka bir müslümanın eli ile cehennemin dibine giderler.

sayın kafkaslıkürşad , benim senin önünü alabileceğimiz birşey değil bu. "Al-badiu azlam" / ilk başlatan daha zalimdir / diye bu devam edecek. Açıkça Şeyh Şamil'e düşmanlık yapanlarla konuşacak birşey yok , bu meselenin en kısa yoldan bitecek şekli adam olanlara yakışan şekilde bir yerde buluşup - iki taraftan biri hal olana kadar gereğini yapmaktır. Ben 2006'dan beri bunu teklif ediyorum ama çıktıkları yere geri kaçıyorlar , benim kadına elim kalkmaz , kendini kurtarmak için öz anasını araya sokanlara ne diyebilirim ? anneden çıktığın yere geri gir derim , ne deyim. Zaten bunlar inandıkları din gereği "soylarını muhafaza" için aile içinde halleşiyorlarmış.

biraz başınızı kaldırıp kendimize bakalım bize bizden başkasından fayda gelmez bunu bilelim yeter
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2011, 02:00:36 Gönderen: avar » Logged

Çakal Gibi Dostum Olacağına Adam Gibi Düşmanım Olsun
21 Haziran 2011, 04:04:19
Üye Bilgileri
Avar-ortatepe-kirec
kıdemli üye

« Yanıtla #23 :»

Dagistan.net çok geniş içerik barındıracak bir forum olarak tasarlanmış. Neredeyse her konu burada konuşulabiliyor , her konu için tartışma başlatılabiliyor. 

1980 sonrası doğan Dağıstanlıların % 90'ı anadillerini bilmiyorlar. Bu yüzden muhacir dedelerinin kültürlerine ve Dağıstan'a karşı bir aidiyet geliştiremiyorlar. Bu yüzden Dagistan.net bu kadar geniş bir alanda yayın yapacağına sadece dilin ve kültürün tanıtımına odaklanmalıydı , siyasi - politik ... alanlara konu olabilecek bütün kapılar kapatılmalıydı.

Bana göre Dagistan.net ;
1)Anadolu'daki Dağıstanlıların tarihine = Dağıstan'dan yapılmış hicrete ,
2)Anadoluda yaşamış - yaşayan Dağıstanlılara ,
3)Anadoludaki Dağıstan köylerine ,
4)Anadolu'da konuşulan Dağlı dillerine ,
5)Anadolu'ya taşınmış otantik Dağlı kültürüne
6)Anadolu'da dağıstanlıların faaliyetlerine , derneklerine , temsil günlerine ...
yani tamamen kültür  üzerine odaklanmalıdır. Forumda sadece bu kategoriler tartışılabilmelidir. Gerisi için sadece "yorumsuz" link vermek serbest olmalıdır.

Bazı (ağır) meselelerin forumda konuşulması bugünkü durumu ortaya çıkarır , Dağıstanlıları burada göremezsiniz. Her tür adam geliyor ama Dağıstanlılar kayıp. Bu anormal değil mi ? Ben Anadolu'yu tanıyorum , buranın derdini biliyorum , bana göre doğru olan sadece Anadolu'daki Dağıstanlıların kültürel derdi ile alakadar olmaktır. Belki sitenin adminleri bazı kategorileri ve mesajları tamamen ayıklayıp silmeyi düşünürler , sadece dil - kültür üzerine ve Anadolu'da ki Dağıstanlı köylerinin tanıtımı üzerine olan kategorileri bırakırlar. O zaman buranın ziyaretçi oranının %99 oranında "Dağıstanlı" olmaya başlayacağından eminim. Biz tekrar tanışması gereken büyük bir ailenin kaybolmuş fertleriyiz , ama Anadolu'daki Dağıstanlılar forumdaki bu siyasi - politik heyecanlı (ağır)  mesajlar yüzünden sanırım buradan uzak duruyorlar. Siyasi , politik görüşler bizim Anadolu'da ki Dağıstanlılar için asla cazip değildir. Siyasi politik malumatların verilmesinde sakınca yoktur ama bizim yeni nesil Dağıstanlılar "aşırı" hassas tiplerdir , böyle şeylere karşı bir çekingenlik geliştirmişler. Dağlı dilleri , kültürü ve Anadolu'daki Dağlı köyleri. Biz bunları konuşmalıyız. Bugün yaşattığımız ne varsa kutsayalım , reklamını yapalım. Yoksa burada (ağır) mevzular konuşuldukça Dağıstanlılar buradan uzaklaşacaktır diye düşünüyorum. Bu yönde gerçek hayatta tecrübelerimiz çoktur.

Ben 80 sonrası yetişen Dağıstanlıları tanıyorum. Bizim derdimiz bunlarla konuşmaktır , bunlara ulaşmaktır. Adamların zaten kültürümüzle bir bağı yok ,"bakın bize sövüyorlar , bizden nefret ediyorlar" dersek ,  bu yaptığımız şey 80 sonrası doğan gençliği ürkütür kaçırır. Zaten kaçıp gitmişler. 3 - 4 aydır bu siteyi takip ediyorum , hep olaylı adamlar , hep aynı adamlar. Yazarların yaş ortalaması 30 olmalı. genç yok. Anadolu'daki Dağıstanlıların hayrı , sadece onların dilleri , köyleri , hicretleri üzerine yayın yapmaktır diye düşünüyorum. İt ürüsün kervan yürüsün , her ite taş atarsak menzile varılmaz. Varacak bir menzilimiz varsa doğru olan budur.
21 Haziran 2011, 15:55:24
Üye Bilgileri
şuayıp
datssi

« Yanıtla #24 :»

Degerli bu gibi nifak tohumlarını ortaya atan  insanlar her zaman vardır.Onun için bu gibi durumları gale almayın.siz dogru bildiginiz yolda devam edin.Bir toplumun temel taşı dili ve tarihi edebiyatıdır.Bir toplum dilini ve tarihini bilip ögrenip onu korumaya devam edsiyorsa o toplum asimile olmaz.Bu davaya sahip çıkıp korumaya devam edersek kendi toplumumuza sahip çıkmış oluruz.Aksi takdirde asimile olur gideriz Şamil şiiride bahsedildigi gibi;Şamili bilmeyen atasını ne bilir sözündeki manayı bilmek gerekir.Yani burada anltılmak istenen tarihini geçmişini kültürünü bil ve devam ettir.Ben Avarım demek işi çozmüyor Avar dilini biliyor musun? yok bilmiyorsan iş o zaman çok kötü olur.Dagıstanda dili bimeyene Avar demezlermiş .Avarca :roççalda ço mal lapizi lapun nakki reghi abula.Yani Avarca bilmeyeni kabaca dışarı atın  demekmiş. kinalgu Maarulalda selambiçula gomekh likh barkalayh.

şuayıp
21 Haziran 2011, 23:24:57
Üye Bilgileri
cemalbudak
Global Moderator
datssi
*

Faydasız İlimden ALLAH`a Sığınırım (İMAM ŞAMİL)

WWW Offline
« Yanıtla #25 :»

Degerli bu gibi nifak tohumlarını ortaya atan  insanlar her zaman vardır.Onun için bu gibi durumları gale almayın.siz dogru bildiginiz yolda devam edin.Bir toplumun temel taşı dili ve tarihi edebiyatıdır.Bir toplum dilini ve tarihini bilip ögrenip onu korumaya devam edsiyorsa o toplum asimile olmaz.Bu davaya sahip çıkıp korumaya devam edersek kendi toplumumuza sahip çıkmış oluruz.Aksi takdirde asimile olur gideriz Şamil şiiride bahsedildigi gibi;Şamili bilmeyen atasını ne bilir sözündeki manayı bilmek gerekir.Yani burada anltılmak istenen tarihini geçmişini kültürünü bil ve devam ettir.Ben Avarım demek işi çozmüyor Avar dilini biliyor musun? yok bilmiyorsan iş o zaman çok kötü olur.Dagıstanda dili bimeyene Avar demezlermiş .Avarca :roççalda ço mal lapizi lapun nakki reghi abula.Yani Avarca bilmeyeni kabaca dışarı atın  demekmiş. kinalgu Maarulalda selambiçula gomekh likh barkalayh.

barkala şuayıp barkala dir vats nekey munğadin ğiriyal mağarulal karağun rugo

Çakal Gibi Dostum Olacağına Adam Gibi Düşmanım Olsun
22 Haziran 2011, 13:30:00
Üye Bilgileri
bejdal
Global Moderator
datssi
*

Чияр ракьалда чи беццав.

WWW Offline
« Yanıtla #26 :»

Herkes kültürü için bir yerlerden başlamalı. Başlayacak bir yeri olmayan, olduğu yerden katkıda bulunsun Smiley

bejdal

Бишу к1удияб бечелъи кинаб гу миляталъул, буго дазул мац1 гуна маданияат.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Dagistanlilar Forumu
Ay ığı by rallyproco | Powered by SMF 1.1.15.
© 2007, Simple Machines. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!